Compartim Sant Gregori

infografic_compartim

INSCRIPCIÓ NOVES FAMILIES PARTICIPANTS, CURS 2022-2023

Compartim Sant Gregori és el projecte que promou la reutilització i socialització dels llibres de text de l’escola.

Al curs escolar 2014-2015 es va implementar el projecte amb gran acollida, amb participants sumants durant els següents cursos.

Et recomanem llegir les respostes a les preguentes freqüents per tal de conèixer els detalls. També pots llegir el projecte complet aqui. O bé fer-nos arribar un missatge a compartimsantgregori@gmail.com

Respostes a preguntes freqüents

  1. Qui pot participar en el projecte Compartim Sant Gregori?

Totes les famílies que ho desitgin poden participar en el projecte Compartim, des de Tercer de Primària a Segon de Batxillerat. La única condició prèvia és la inscripció de la família com a sòcia de l’Ampa. Pots fer-ho aqui

  1. És segur que estalviaré diners si participo en el projecte?

Sí, l’estalvi depèn del nombre de famílies participants, a més participació  major estalvi. El primer any de vida del projecte l’estalvi mitjà ha sigut del 75 %. Podeu consultar totes les dades al balanç en aquest link.

3. Tinc fills d’edats diferents. Econòmicament em convé guardar el llibres o em surt a compte participar en el  projecte?

Nosaltres creiem fermament en aquest projecte, tant pels beneficis econòmics com pels valors que implica. Moltes de les famílies que impulsem el projecte tenim més d’un fill a l’escola, i considerem que ens surt a compte participar. T’animem també a ser-hi part i confiar en la generació d’un cicle virtuós que ens beneficiarà a tots.

Compartim Germans 3

4. Que passa si l’escola decideix canviar els llibres que es faran servir?

L’escola s’ha compromès a que els llibres tindran una vida útil mínima de quatre anys. Hem incorporat aquesta xifra en les estimacions del model general del projecte

5. Quan sabrem les famílies participants el valor de la quota pels llibres del següent curs?

La quota es comunicarà mes de setembre o octubre.

6. Qui gestiona els pagaments del llibres nous?

L’AMPA és l’encarregada de gestionar les necessitats de compra i el pagament dels llibres nous. També gestionarà el seu cobrament i entregarà els llibres als alumnes el primer dia de classe. Un cop entregats els llibres hi ha un període de 15 dies per reclamacions, un cop tancat aquest període no s’acceptaren reclamacions.

7. Qui decideix si un llibre es pot utilitzar o si s’ha de substituir?

L’AMPA establirà uns criteris d’acceptació o rebuig dels llibres, que es comunicaran ben aviat. Per directrius pedagògiques els llibres del cicle de primària d’activitats d’angles sempre seran nous.

8. Com puc comprovar que els meus diners s’han gastat correctament?

La base del nostre projecte és la transparència. Les quotes resultants per curs i les compres realitzades es poden consultar al balanç en aquest link. Per altra banda, en el moment de valoració dels llibres ens caldrà molta ajuda, i demanarem la participació del pares. El procediment serà totalment obert.

9. Com es decideix si un nen rebrà un llibre nou o un d’usat?

No podem garantir a priori que tots els alumnes rebin igual nombre de llibres socialitzats i nous. Però farem els màxims esforços per garantir que el repartiment sigui equilibrat.

10. Puc conservar algun dels llibres que el meu fill ha fet servir i continuar participant en el projecte?

Sí. El que has de fer es comunicar-ho a l’AMPA i abonar el seu cost, per tal de substituir-los en el fons comú de llibres.

11. El meu fill ha trencat/perdut accidentalment un dels llibres del projecte, què he de fer?

En cas de què es trenquin o es perdin els llibres, la família és la responsable i haurà d’abonar l’import del llibre a l’AMPA, per tal de reposar-lo en el fons comú.

12. Els llibres es poden subratllar?

No. Els nens han de fer un ús normal dels llibres, però aquest ús no inclou subratllar els textos, per tal de respectar als futurs lectors.

13. Els llibres poden sortir de l’escola?

Òbviament, els llibres podran sortir de l’escola, els nens han de fer un ús normal dels llibres, sempre i quan no els perdin ni malmetin.

14. Com puc fer més pel projecte?

Hi ha moltes maneres de col·laborar. De fet és un projecte colaboratiu, en que totes les famílies que participen es comprometen com a mínim un cop a venir a fer de voluntari per ajudar en la campanya de juny i juliol, per fer la selecció de llibres i repartiment dels mateixos 🙂

15. Fins a quina data ens podem donar d’alta al projecte?

Fins al 30 de maig de cada curs lectiu. Després de aquesta data es tancaran les bases de dades i cap família més es podrà al proyecte fins a l’any vinent.